Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Tradicionalni pohod za Sveta tri kralja

Tradicionalno, već duži niz godina, ovo planinarsko društvo organizira na početku godine jedan lagani planinarski pohod po obroncima Moslavačke gore u pravcu najljepšeg obiteljskog imanja u Hrvatskoj, imanja obitelji Salaj.

Pohod ima jedno blagdansko ozračje, jer dolazi na posljednji u nizu blagdana u periodu prelaska iz stare u novu godinu. Samim time, ovaj pohod predstavlja i uvod u novu planinarsku godinu, te otvara vrata pustolovinama koje slijede.

Pohod je ove godine započeo u centru Čazme, odakle je krenulo ukupno 35 planinara iz dva planinarska društva, HPD Garjevica Čazma i HPD Bilogora iz Bjelovara, pojačani sa nekoliko zainteresiranih građana, od kojih će zasigurno netko već sutra u džepu imati po prvi puta člansku iskaznicu jednog od brojnih planinarskih društava. Put je ovu veselu skupinu vodio u pravcu Suhaje, te potom u pravcu tzv.Suhajskog brda i jezera u šumi Suhajci. Nadomak uspona na Sveti Vid, skupini se pridružilo još planinara HPD Garjevica Čazma, kao i ekipa sa gastronomsko-okrijepno-ložačke postaje. Naime, tamo je za planinare pripremljen planinarski oganj, gdje je započelo pečenje kobasica, špeka i inih delicija, uz pratnju nezaobilazne dobre moslavačke vinske kapljice. Grupa je tako dosegnula umalo 50-ak planinarki i planinara.

Punih trbuha i mjehura, planinari su potom krenuli na posljednju dionicu pohoda, u pravcu imanja obitelji Salaj, gdje ih je u radnom raspoloženju dočekao počasni član našeg planinarskog društva, gospodin Zlatko Salaj.

Uz tradicionalnu zahvalu Zlatku za sve dobro koje čini našem društvu dugih niz godina, te uz pokoju čašu kuhanog vina, planinari su mogli opušteno uživati u predivno uređenom imanju i svjetlu bezbroj šarenih lampica.

Prvi planinarski korak na nadamo se, dugom i lijepom planinarskom putu ove godine je učinjen.

Sada slijede novi izazovi.

Tekst:Kristijan Čikor

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.