Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Horvatov pohod

Danas, malobrojna ali vesela skupina planinara HPD Garjevica Čazma krenula je ranim jutrom put Sesveta, do dragih prijatelja iz HPD Lipa Sesvete. Naime, danas je bio tradicionalni Horvatov pohod iz Sesveta put Medvednice, odnosno vrha Lipa.

Iz naše Čazme krenuli smo ranim jutrom, po relativno hladnom vremenu jer živa u termometru pokazivala je -8.

Našu letargičnu i pospanu atmosferu, u jednom trenutku razbila je jedna vozačica Fiat Punta. Naime, žureći nekim svojim putem, prestigla je naša dva automobila, a već za par sekundi, u dubokom desnom putnom jarku nailazimo na taj isti Fiat Punto, okrenut na krov. Pogonski motor u radu, farovi uronjeni u zamrznutu vodu. Jadna vozačica se još nije ni  snašla, a mi smo ju oprezno izvlačili iz vozila. Na sreću, osim šoka i pokoje modrice, žena je prošla bez ozljeda, a Punto je čisto seljačkom snagom, ubrzo bio na kotačima, spreman za šlep službu, doduše sa određenim oštećenjima. Nakon ovog, više nismo bili pospani. Iskrena zahvala sretno-nesretne žene, uljepšala nam je jutro.

A u Sesvetama, Lipaši su ponovno rasturili. Sve pripremili, kao i obično, onako kako to nalažu epidemiološke mjere i toplo dočekali svakog planinara. Ubrzo smo nestrpljivo svi krenuli put Lipe. Netko brže, netko sporije.

Tradicionalna staza, nezahtjevna, no interesantna i poduga, vrhunski domaćini, brojne okrijepne stanice kod ljubaznih domaćina i vrh Lipa bio je nadohvat ruke. Za kratko vrijeme ispunjen veselim planinarima. 

Što reći, sve se zna. Lipaši su naši dragi prijatelji i sa radošću odlazimo na ovaj pohod koji za nas uvijek organizira naš član, Miroslav “Mirko” Grebenar. Iz poštovanja prema Lipašima i prema pokojnom Ivanu Horvatu i prvenstveno zbog ljubavi prema planinarenju dolaziti ćemo ovdje i dalje.

Zbog toga, do slijedećeg pohoda…

tekst:Kristijan Čikor

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.