Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nova planinarska godina – obavijest

Drage planinarke i planinari, dragi prijatelji

ušli smo u Novu planinarsku godinu. Pred nama su novi izazovi i nadamo se, neograničen broj kilometara po najljepšim planinskim lokacijama u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Sve što nam treba da to ostvarimo je zdravlje, volja i upornost. Nadamo se da nam posebice onog prvog neće nedostajati jer to je preduvjet za sve ostalo.

Ulaskom u 2022.g. moramo ispuniti i neke obaveze, a jedna od njih je i rješavanje pitanja članstva. Kao što već znate, članstvo u udruzi rješava se uplatom članarine za tekuću godinu, a intencija je da se to učini odmah na početku godine, odnosno do kraja mjeseca veljače tekuće godine.

Zbog toga molimo aktivno članstvo, kao i one koji žele postati novi članovi naše planinarske obitelji, da započnu sa uplatama članarina po i dalje vrlo popularnim cijenama od:

  • 120 kuna za seniore;
  • 80 kuna za umirovljenike; i
  • 30 kuna za mladež (djeca i nezaposleni studenti).

U tu cijenu uračunata je godišnja planinarska članarina za samu udrugu, obaveza prema Hrvatskom planinarskom savezu, te plaćanje zajedničke police osiguranja za nesretni slučaj pri planinarenju (za smrt i trajni invaliditet). Dio novca ide za potporu obnovi planinarskih domova, kuća i skloništa te za stručne akcije organizirane u komisijama HPS-a. Ujedno s plaćenom članarinom članovi ostvaruju brojne povlastice: popust u cijeni noćenja u planinarskim domovima u Hrvatskoj, Sloveniji i dijelu BiH, popusti u cijenama ulaznica u hrvatskim nacionalnim parkovima (Risnjak, Sjeverni Velebit, Paklenica), popusti u trgovinama planinarske opreme i dr.

Obaveza novih članova biti će i ispunjavanje članskog obrasca kako bi se dobile osnovne informacije o pojedinom članu, a poradi evidentiranja u registru članova udruge, te ekspeditivnog kontaktiranja za pojedine akcije i aktivnosti udruge.

Uplata članarine vrši se na račun HPD Garjevica Čazma IBAN HR 8923400091110528929, uz napomenu „ime i prezime – članarina za 2022.g.“  

Dana 04.veljače 2022.g. u Centru za kulturu Čazma, Trg čazmanskog kaptola kbr.13, u ugodnom prostoru kino dvorane, s početkom u 19.00 sati održati ćemo za početak redovnu godišnju Skupštinu društva.

Na web stranicama, na slikoviti način uneseni su svi planirani izleti za 2022.g., gdje možete dobiti osnovne informacije o lokaciji, te osobi koju ćete kontaktirati za pojedini izlet. Molimo vas da prilikom donošenja odluke za odlazak na pojedini izlet budete odgovorni, da se upišete u za to predviđenom roku, uplatite traženi iznos akontacije i ne odustajete bez razloga u zadnji čas, te poštujete ono što vam govori organizator/vodič jer su to osobe koje brinu o vašoj sigurnosti i sigurnosti cijele skupine.

Kako bi ovu, desetu godinu postojanja planinarskog društva učinili što pristupačnijom i svečanijom za sve nas, namjera nam je maksimalno vam olakšati odlazak ne neke od planiranih planinarskih pohoda, no o tome ćemo „u hodu“.

Neka nam svima ova Nova planinarska godina bude sretna i vesela!

Vedro!  

sdr

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.