Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elektronska Redovna Skupština

Temeljem Odluke Upravnog odbora HPD Garjevica Čazma, od 13.siječnja 2021.g., a shodno aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, ove godine je po prvi put u kratkoj povijesti društva, redovna Skupština održana na jedan potpuno drugačiji način. Naravno, elektronski.

Temeljem spomenute Odluke, Skupština društva započela je 2.veljače 2021.g. i praktički je trajala do sjednice Upravnog odbora društva, odnosno 22.veljače 2021.g.

Od ukupno 78 članova društva sa pravom glasa, ukupno je 71 član Skupštinu pratio i imao mogućnost elektronski sudjelovati u njenom radu, dok je za sedmero članova, s obzirom da nemaju ostvarene uvjete za elektronsko praćenje Skupštine, istu pratilo i na njoj sudjelovalo klasično, dostavom svih materijala Skupštine “na ruke”.

Nimalo lak zadatak za Upravni odbor jer se sa ovakvim načinom rada Skupštine i glasovanja još nisu susretali, ipak je u konačnici odrađen na zavidnoj razini. O tome govori i odaziv članstva, koji je ovaj “virtualan” način odlično popratio i podržao, te je čak 54 člana društva, bilo elektronski, bilo “pismeno” glasovalo po svim točkama prethodno prezentiranog Dnevnog reda. Možemo konstatirati da je odaziv bio veći nego je to slučaj kod “klasičnog” oblika održavanja Skupštine. No, iskreno se nadamo da je ovo ipak zadnja ovakva Skupština.

Uglavnom, svi koji su glasovali, podržali su, tj. glasovali “ZA” u svezi:

  • Pravilnika o radu Skupštine,
  • Dnevnog reda,
  • Godišnjeg izvješća o radu društva,
  • Financijskog izvješća,
  • Izvješća nadzornog odbora,
  • Plana rada za 2021.g. i projekcije financijskog plana za istu.

Time su prihvaćena sva izvješća jednoglasno, bez ijednog glasa “PROTIV” i bez ijednog “SUZDRŽANOG” glasa.

Nešto je drugačija priča bila oko posljednje stavke Dnevnog reda, a ona se odnosila na mišljenje članstva o planinarskoj kući.

Naime, HPD Garjevica Čazma ima tu privilegiju da njen rad osim samog članstva, šire planinarske zajednice i čelne planinarske organizacije u RH, Hrvatskog planinarskog saveza, pozorno prati i lokalna samouprava, odnosno Grad Čazma. Za odnos udruge i Grada, do sada se može samo reći da je on više nego odličan i da Grad Čazma iz godine u godinu na raznorazne načine podupire rad ove udruge i uvelike pomaže u njenom razvoju. Planinari to opet Gradu vraćaju na najbolji mogući način, promicanjem zdravog i aktivnog načina života, uključivanjem velikog broja članova, posebice djece u svoje redove, aktivnim sudjelovanjem u svim manifestacijama koje Grad Čazma održava kroz godinu, te konačno, što na svojim planinarskim pohodima, uspjesima i podvizima ponosno pronose ime svog grada i svoje moslavačke regije. Upravo zato, Grad je odlučio ovoj udruzi izaći ususret sa do sada najvećim “poklonom” – planinarskom kućom.

Kako ovo ne bi bila jednostrana odluka samo aktualnih članova Upravnog odbora, u Dnevni red Skupštine, uvrštena je i točka vezana uz pitanje “jeste li” ili “niste” za planinarsku kuću. Kako je navedeno u uvodu, ovdje situacija nije bila jednoglasna, već je od ukupno 54 glasa koji su evidentirani, njih 44 bilo “za planinarsku kuću”, a 10 “protiv planinarske kuće”. U postocima je to 81.5% “ZA” i 18.5% “PROTIV”.

U svakom slučaju, većina članova koja je glasovala odlučila je da udruga prihvati ovu velikodušnu ponudu Grada, aktivno uđe u ovu “priču” i na neki način za sadašnje generacije, a ponajviše za one buduće, stvori, možemo slobodno reći dom, odakle će kretati sve buduće planinarske inicijative ove udruge. Svima je naravno jasno da posjedovanje planinarske kuće sa sobom nosi i obaveze, no ako su ljudi složni onda to nije obaveza ili problem već je to izazov. Na kraju se iskreno nadamo da će i preostala manjina prihvatiti potencijal koji se udruzi ovim činom daje na raspolaganje, te da će i oni polagano, kroz vrijeme koje dolazi, mijenjati svoje negativno mišljenje o ovom pitanju.

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.