Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Klek, 21.02.2021.

Volos je svojim mačem mogao skameniti sve što dotakne te je tako skamenio i diva Kleka koji se netom prije negoli je skamenjen zakleo kako će jednog dana probuditi i osvetiti. Na ovu legendu nadovezuje se legenda o vješticama koje bi za vrijeme olujnih noći plesale vještičje plesove kako bi probudile Kleka iz stoljetnog sna.

Iz Čazme smo se uputili u 06:00h, a putem nam se pridružilo nekoliko prijatelja iz DPP Ivanić Grad. Nakon malo više od 2 sata vožnje stižemo na odredište u selo Bjelsko nedaleko od Ogulina, odakle počinje staza. Uz sunčano i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine dan je kao stvoren za boravak u prirodi.

Oko 9 sati krećemo laganim korakom prema vrhu. Kod planinarskog doma koji se nalazi na visini od točno 1000m radimo pauzu za odmor i gablec te se potom spremamo za zadnjih dvadesetak minuta uspona. Na vrhu pasemo oči pogledom na okolna gorja i naselja među kojima su Bjelolasica, Risnjak, Ogulin…

Klekova vršna stijena bila je prva škola hrvatskih alpinista te se stoga Klek smatra kolijevkom hrvatskog planinarstva. Nakon ”napunjenih baterija” i memorijskih kartica fotoaparata silazimo natrag prema pl. domu i ondje nastavljamo druženje još neko vrijeme. Budući da nam je ostalo još podosta sunčanog dana pri povratku stajemo u Ogulinu na kratko razgledavanje i kavu za van, a potom se vraćamo za Čazmu.

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.