Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Grohot(om) za Dan žena !


Nakon što smo prošle godine zbog “koronarnih” razloga ovaj tradicionalni planinarski pohod preskočili, ove godine to se “nije smjelo dogoditi”! Ni po koju cijenu. Makar svi završili u “pržunu” jer žene su zakon!

Zato smo odlučili pripadnice nježnijeg spola iznenaditi. Povesti ih na pohod povodom njihova dana ali im naravno ne otkriti gdje idemo. Kako bi neki rekli – “izlet iznenađenja”.

Lijepo vrijeme, zanimljiva lokacija, dobri domaćini i vrijedni muški članovi društva, poveli su zainteresirane članice društva na uvijek interesantnu, pitomu, oku i duši ugodnu – Medvednicu. Cilj je bio vrh Grohot.

Tradicionalni uspon iz Blaguše pitomim obroncima Medvednice, simpatičan, uredan planinarski dom (naravno – zatvoren), fantastično uređen okoliš doma, vrijedni domaćini, te naravno, dobro raspoložene i vesele članice društva, ovaj pohod učinili su punim pogotkom. Znali smo! Muški “šerpe” bili su ovdje samo ukras i radna snaga.

Obilje hrane što podrazumijeva špek, kobase, salame, šunku, čak i šampinjone, više vrsta kolača, djelo naših dragih žena, piće, topla vatrica….nasmijana lica. Neprocjenjiva kombinacija!

Da bi ovaj simpatičan pohod našim članicama ostao u trajnoj uspomeni, odlučili smo preskočiti cvijeće jer ono je lijepo i nježno, kao i one, no kratko traje. Zato je svima uručen skroman poklon. Unikatni privjesak sa lijepim riječima o ženi, kao ravnopravnom članu društva, od jednog od najpozitivnijih i najprogresivnijih ljudi današnjice – papa Franje.

I što reći na kraju? Šteta što više članica nije moglo prisustvovati, no zato je nova prilika već slijedeće godine, a skromni poklončići uskoro stižu i na adrese svih naših članica. Zaslužile su. One su majke, žene, djevojke…one su bit ljudskog postojanja.

Na kraju i komentar naše potpredsjednice Nataše:”Hvala ! I još jednom se zahvaljujem u ime svih planinarki i svoje osobno ime na jučerašnjem izletu iznenađenja za žene povodom 8.Marta, svim muškim planinarima, a posebno Kristijanu, Mirku, Mladenu, Žarku, Josipu (mi ćemo dodati i Marijanu i Maxu i Tinu i Lovri!)  koji su se potrudili da sve bude kako treba, da ničega ne fali , da nas osim izleta iznenade i poklončićem….ono iznenađenjima nikad kraja!! Hvala od srca, bilo je jako lijepo i uživali smo!”

Hvala Vam drage naše! Od srca!

Zaslužile ste!

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.