Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Stazom 7 slapova

Proljeće je doba godine kada samo istinski svoji, bez sputavanja i ograničenja, kada zemlja i priroda oko nas započinje disati punim plućima, donoseći nam pozitivno raspoloženje i optimizam. Volim proljeće, jer sam u proljeće i rođena.

U proljeće skidamo teške zimske kapute, a iz sebe izbacujemo teške zimske misli. Međutim, zima još malo pokazuje svoje hladne zube, vidjeli smo i jutros kada smo krenuli put Istre. Na pola puta snijeg je prekrio smreke i jele svojim bijelim plaštem. Tako da je izgledalo kao čarobnoj bijelo zimsko jutro dok su se zrake sunca sramežljivo pojavljivale ispod oblaka. Planinari Hpd Garjevica Čazma i DPP -a Ivanić Grad OPŠ-Opća planinarska škola, krenuli su u ranim jutarnjim satima put Istre.

Konkretno – Buzet – 7 slapova Istre. Slapovi i prirodne ljepote oduševili su nas a posebno fotografe, slikalo se, blicalo se na sve strane. Fantastična kružna staza, ne mogu vam opisati koliko smo uživali uz Mirnu i slapove. Jer naša Mirna nikako nije bila mirna, kao da nam je šaputala neku svoju priču, priču koju priča svakom tko naiđe u njenu blizinu. Priču mira i savršene pozitivne energije. Sunce koje je počelo da se igra s nama, kreiralo je poglede u beskrajne vrhove stijena slapova i kanjona tako da u jednom trenutku nismo znali na koju stranu da gledamo i uživamo. Proslavili smo i moj rođendan, ljepšeg nisam mogla poželjeti. I kao šlag na torti naša Gloria (8-mo godišnja djevojčica iz prijašnje priče na Ozlju) pjevala je cijelim putem kući, sve riječi od pjesama je znala. Pokušat ću sa slikama da opišem svu tu ljepotu. Iskreno, ne mogu da procijenim jeli mi bio draži uspon ili povratak, ali definitivno sam sigurna da nam je Istra poklonila nešto što dugo nitko nije i da će nam ovaj dan biti urezan u sjećanje. Zato joj se uvijek i vraćamo. Ja konkretno sada već treći put i uvijek me očara svojom ljepotom. Istra ima još svojih dragulja, pa tko želi neka malo istraži. Ako do sada niste počeli planinariti i upoznavati planine i našu lijepu zemlju, nikada nije kasno, jer vas planine čekaju, i žude za vašim koracima.

A Hrvatska je tako lijepa zemlja sa svojim prirodnim ljepotama.

Tekst: Ljiljana Oršulić Mihekovec

Foto: Hpd Garjevica Čazma i DPP Ivanić Grad

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.