Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Južna skupina Samarskih uz mnogo smijeha i pozitive!

Samarske stijene su strogi rezervat prirode. Uz njih, takav nivo zaštite imaju još Bijele stijene, Rožanski i Hajdučki kukovi. Po tom kriteriju, ovo su najzaštićenija područja u Hrvatskoj. Bijele i Samarske stijene, nalaze se u središnjem dijelu masiva Velike Kapele, a prostiru se na području tri županije: Karlovačke, Primorsko-goranske i Ličko senjske. Zahvaljujući jedinstvenom geomorfološkom fenomenu, jedno su od najatraktivnijih planinarskih odredišta u Hrvatskoj.

Upravo zbog toga, skupina od 14-ero planinarki i planinara iz više planinarskih društava, no pod dirigentskom palicom vodičke ekipe iz HPD Garjevica Čazma, krenula je u ovu bajkovitu, planinarsku avanturu.

Usprkos pomalo opasnom terenu, zbog vlage i skliskih stijena, jer ova ruta ionako predstavlja dosta zahtjevan zalogaj i u idealnim vremenskim uvjetima, cjelokupna družina sa uspjehom, bez ozljeda, završila je ovu avanturu.

Većini je ovo bio prvi susret sa Južnom skupinom Samarskih stijena, tako da je iznenađenje i ushićenje viđenim bilo ogromno. Posebno kod dvije članice koje su po prvi put krenule u ovakvu avanturu, no i Ana i Deana su pokazale da za njih nema prepreka. Odradile su rutu “muški”, bez prigovora i stajanja. Svaka čast!

No ono što je dominiralo na cijelom pohodu, bila je fantastična atmosfera sa puno humora, smijeha, odličnog raspoloženja i pregršt pozitivne energije. Tako su sve muke na brojnim teškim mjestima ove staze, savladavane sa ogromnim osmijehom na licu. Baš je bio gušt planinariti!

Nakon odrađenih Bijelih stijena, Vihoraškog puta, vrha Samarskih, sada je evo “savladana” i Južna skupina.

Zaključak je jednoglasan – vraćamo se opet!

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.