Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dani hrvatskih planinara – Bilogora

25./26.svibnja 2024.g.

Ove godine, Dani hrvatskih planinara održani su na nama susjednoj Bilogori, u organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza i naravno, domaćina, naših dragih prijatelja iz Hrvatskog planinarskog društva Bilogora – Bjelovar.

Naravno da smo i mi, kao susjedi i prijatelji, također u subotu, na centralnoj svečanosti bili nazočni sa malom, simpatičnom i odvažnom grupom naših članova. Uz to, troje naših članova je u sastavu HGSS Stanice Bjelovar, oba dana brinulo o sigurnosti svih sudionika ovog planinarskog događaja.

Iskrene čestitke HPD Bilogora Bjelovar na rođendanu i organizaciji ovog događaja, a svim hrvatskim planinarima na 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Prenosimo tekst naših prijatelja u cijelosti:

“Prošlu subotu i nedjelju na našem Planinarcu ugostili smo više od 500 planinarki i planinara iz svih krajeva Lijepe naše! Ponosni smo što su nam se pridružili planinari svih uzrasta, a posebno smo ponosni na značajan broj mladih i onih najmlađih među nama o čijim ćemo planinarskim i ostalim sportskim uspjesima tek čitati.

Hvala HPS – Hrvatski planinarski savez na prilici da se ovogodišnji Dani hrvatskih planinara održe baš kod nas, na Bilogori. Obilježili smo 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj i 100 godina od osnivanja HPD “Bilogora” Bjelovar.

Hvala sponzorima koji su osigurali da imamo sve i da nam ničega ne nedostaje. Hvala svim planinarima, planinarskim društvima i ostalim zaljubljenicima u prirodu koji su sudjelovali na ovom događaju – zbog vas i za vas radimo izlete, školujemo vodiče i markaciste, markiramo i održavamo planinarske staze i educiramo stare i mlade o brizi o prirodi i suživotu s prirodom. Hvala HGSS – Hrvatska gorska služba spašavanja, Hgss Stanica Bjelovar i HGSS Stanica Koprivnica što ste vodili brigu o svima nama!

Hvala svim našim volonterima bez kojih ništa od svega što je bilo ne bi bilo moguće.”

Tekst: K.Cikor / HPD Bilogora Bjelovar

Unos: K.Čikor

Fotografije: Mario Ripli i drugi

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.