Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Četiri dana velebnog Velebita!

30.05. – 02.06.2024.

Zašto bi uvijek nešto morali pisati i opisivati? Neka bude ovako, iz pera onih koji su svoju priču napisali na svojim Facebook profilima….iskreno!

“” 30 05. u 04.00 h krenulo je 13 planinarki i planinara na velebitsku avanturu u trajanju od 4 dana. Bila su to 4 nevjerojatna dana na Velebitu koje je gotovo nemoguće opisati riječima. 4 dana – preko 70 km sa ruksacima koji su težili od 15kg pa do preko 20kg – unatoč lošoj prognozi možemo biti zadovoljni i reci da nas je vrijeme pomazilo i da je Velebit bio odličan domaćin. Jedna planinarka je nakon prvog dana morala odustati, te je uz pratnju drugog planinara otpraćena i sigurno stigla kući, kasnije još dvoje planinara napušta ekipu, tako da je 8 planinara završilo ovu avanturu, a njih 4 je ispenjalo i sve planirane vrhove na ovoj 70-kilometarskoj ruti.

Hvala Darku D. što nas je poveo u ovu avanturu i hvala ekipi koja je pokazala snagu i volju i izdržala i onda kada bi mnogi poklekli ! Maja MK, Josip Brezničar, Žarko Jančić, Kristijan Čikor & Ivancica Čikor, Ivica Pešut, Darko Devčić,,Tea Bednjanec, Vesna Bertol, Sinisa Sekulic, Iggy & moja malenkost.

Slike govore više od tisuću riječi pa onda neki duži tekst i nema previše smisla.””

Nataša Furmek

“”Kako kvalitetno provesti mali godišnji – “nafiksati” se Velebitom, 4 dana živjeti u oblacima, šumama, među stijenama, sa puhovima i medvjedima i nadasve ludom i dragom ekipom…pomicati granice, testirati vlastite mogućnosti…lako je sići s brda, ali vratiti se u realnost, malo teže..””

Maja Molnar Kurtanjek

“” Divan Velebit “”

Tea Bednjanec

“”Sa skupinom divnih ljudi, prijatelja, proveli smo četiri fizički naporna, no za dušu opojna i predivna dana na jednoj od naših najljepših planina – Velebitu. Na potezu od Majstorske ceste (nas dvoje sa Bunovca) do Baških Oštarija.

Oko 70-ak kilometara “čiste” planine, pod “punom ratnom spremom” sa ruksacima od 15-20 kg, pa i više.

Neću opisivati, prepričavati….reći ću samo veliko, veliko hvala prvo prijatelju i vođi “karavane” Darko Devčić , onda ostatku družine Nataša Furmek , Žarko Jančić , Ivica Pešut , Maja MK , Josip Brezničar , Tea Bednjanec , Igor Ugarković, Vesna Bertol, Siniša Sekulić i Ivančica i Kristijan Čikor.””

Kristijan Čikor

Tekst: ekipica

Unos: K.Čikor

Fotografije: svi pomalo, a previše je toga, pa ono, samo neke…

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.