Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dječji planinarski pohod na Moslavačku goru

U subotu 26.listopada 2019.g. na domaćem terenu, na našoj Moslavačkoj gori, Čazmanski su planinari u suradnji i na inicijativu OŠ Čazma, a u sklopu projekta „Škola za život“ i međuškolske suradnje, u cilju učenja i promoviranja kretanja, zdravog načina života i boravka u prirodi, održali planinarski pohod za djecu i roditelje 2., 6. i 8. razreda.

U najvećoj mjeri odazvala su se djeca i roditelji prvenstveno 2.razreda OŠ, a kojima se priključilo i 15-ak članova HPD „Garjevica“ Čazma, tako da je na kraju na pohodu bilo čak 40-ak sudionika. Prvenstveno djece, a to je bila i bit ovog lijepog druženja koje je u svojoj glavi osmislila strastvena planinarka, ujedno i defektolog-logoped u OŠ Čazma, prof.Gordana Jančić.

Planinari su svojim iskustvom poveli djecu i roditelje na ovaj pohod od jezera u mjestu Suhaja, do malenog ali romantičnog šumskog vrha Poljanjak u šumi Garjevici, te putem djecu i roditelje educirali o raznim temama vezanim uz floru i faunu ovog kraja.

Međutim, kulminacija je uslijedila na vrhu Poljanjak, gdje su članovi HPD Garjevica Čazma, djeci i roditeljima priredili prezentaciju gljiva moslavačkih šuma i proplanaka, te kamenja i minerala koji se nalaze „sakriveni“ na ovim lokalitetima.

Na kraju je uslijedilo druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru i tradicionalno pečenje kobasica i inih moslavačkih delicija na šibama, u čemu su djeca posebno uživala.

Ovim pohodom, HPD Garjevica Čazma nastavlja svoj rad sa djecom i suradnju sa OŠ Čazma kao i inim ustanovama, te nadograđuje svoj projekt „S djecom u planinu“ iz 2018.g., a za koji je na lokalnom nivou nagrađena Zahvalnicom Grada Čazme.

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.