Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

100 žena i ove godine na Mjesecu

Lijepo i prohladno nedjeljno jutro na Pletercu 5. rujna 2021.

Skupljamo se kod druge šumarske kuće. Uz čaj, kavu i pecivo sakupilo se četrdesetak planinarki ali i planinara i djece HPD Garjevica i susjednih društava. Nešto poslije 9 sati krećemo na pohod.

Uz potok Mlinsku idemo prema Jelengradu. Kolona je dugačka, imamo dosta djece, čak i od godine dana starosti. Stižemo do Jelengrada i tu je prvi odmor. Sa nama je Dario Pavina, zaljubljenik u Moslavačku goru i istraživač njene povijesti. Ovdje imamo pola sata povijesti Moslavine i Jelengrada. Nakon odmora nastavljamo dalje strmom nizbrdicom. Da bi se lakše spuštali obnovili smo stepenice. Svi sretno stižemo preko potoka na makadamski put. Sada je ostala uzbrdica na Kolarev brijeg. Laganim hodom uzbrdo stižemo pred livadu na Mjesecu. Ovdje nas čeka naša raketa, simbol Mjeseca.

Uz prigodnu predstavu i vatromet djeca se dobro zabavljaju. Naravno ovdje se zajedno i fotografiramo. Sada još samo spust prema putu i ubrzo smo na početnoj točki kod šumarske kuće. Dočekuju nas vatra i kobasice. Vrijeme je sada sunčano i toplo. Uz vatru, druženje je potrajalo do kasno poslijepodne.

Hodali smo nekih 3 sata uz 1 sat odmora i prošli 11 km . Uživancija!

Tekst: Ljiljana Oršulić Mihekovec

Još nema komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.