Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

JUŽNI VELEBIT – „Pohod za odvažne“…negdje od Rujna do Velikog Stolca…

This event has ended

Južni Velebit se proteže od Oštarija na cesti Gospić-Karlobag do prijevoja Mali Alan na cesti Lovinac-Obrovac. Dugačak je 46 km zračne linije. U južnom Velebitu, razlikuje se dio strme ličke padine, gdje se nalaze najviši vrhovi Velebita (Vaganski vrh, 1757 m i Sveto Brdo 1753 m) te primorska padina koja nije strma kao lička. Na tom prostoru isprepliću se mediteranska klima u primorskom dijelu i kontinentalna u unutrašnjosti.

Ovaj pohod od svakog sudionika traži izrazitu volju, upornost i određenu fizičku spremu jer će svaki sudionik na svojim leđima morati ponijeti ipak nešto veći teret nego je to praksa za jednodnevne pohode. Svakako je u pitanju potez od Velikog/Malog Rujne pa sve do Velikog Stolca iznad Šugarske dulibe. Točan pravac i stazu odlučiti će vodiči nekoliko dana pred polazak na pohod. No koji god pravac odabrali, on podrazumijeva višesatno planinarenje i noćenje u planini. Upravo iz tog razloga vodiči će odlučiti tko će od prijavljenih moći poći na ovaj pohod, razmišljajući pri tome o sigurnosti i mobilnosti cjelokupne grupe.

Molimo da se takav stav ne propitkuje jer pohod je zahtjevan i težak.

Organizatori / vodiči: Kristijan Čikor i Darko Devčić; mobiteli: 098 403 465 i 098 700 748; mailovi: cazma1226@gmail.com i Itd.darko.devcic@gmail.com

Izlet: višednevan, vrlo težak, ograničen broj ljudi