Imamo 7 gostiju i nema članova online

''Stepenice do neba''

Prije oko godinu dana, krenuli smo u nešto za što možda i nismo mogli pretpostaviti kako će to izgledati i kako će to sve ići.
Uglavnom, znali smo da neće biti lako.
No danas, smatram da možemo ponosno reći da smo pri kraju jedne faze za koju je uistinu utrošeno mnogo sati rada i slobodnog vremena svih nas.

Nakon što smo nedavno na Kaluđerovom grobu završili označavanje 48 km novih planinarskih puteva na Moslavačkoj gori i postavili novi, prekrasan drveni križ, danas smo na području Jelengrada završili prvu fazu radova na uređenju i gradnji planinarskih puteva.
Na najstrmijoj lokaciji, spustu od Jelengrada prema makadamskoj cesti, na kojoj su mnogi planinari iskusili silazak na stražnjici, od danas su stepenice.
Njih 83. Također i drveni mostić kojim se premošćuje tamošnji potok.
Nije bilo lagano, no uz vrijedne ljude svaki se posao može odraditi. Tako je bilo i danas.
A kada se tome doda i ukusan tanjur krepkog gulaša i pečenih palačinki u zelenilu Moslavačke gore iz ruku naših kuhara, onda je ovo danas bio posao sa guštom.
Što reći na kraju?
Hvala svim markacistima HPD Garjevica Čazma koji su vrijedno radili cijelu ovu godinu. Hvala svim članicama i članovima koji su im se u tom poslu pridružili. Hvala svima!
Posla još ima mnogo, no ne sumnjam u to da ćemo i u narednom periodu odraditi sve planirano.
Sada mali odmor.
Zaslužili smo ga!

Tekst i fotografije: Kristijan Čikor